konsultointi!
Verpackung!
Casa Vinicola Bruno Giacosan Dolcetto d'Alba DOC -viini on lasissa rubiininpunainen ja siinä on violetteja vivahteita. Tuoksussa tämä perinteinen Piemonten viini osoittaa tyypillistä viinimäistä tuoksua, jossa on mustikan, karhunvatukan ja mustakirsikan raikkaita aromeja. Maku on kuiva, täyteläinen ja mehukas, tanniinit ja hapokkuus täydentävät toisiaan ja antavat Dolcetto d'Alballe sen erityisluonteen, jota korostaa pitkässä jälkivaikutelmassa rypälelajikkeelle tyypillinen miellyttävä, hieman kitkerä jälkimaku.
Bruno Giacosan Dolcetto d'Alba DOC -viinin valmistustapa
Tähän hienoon Dolcettod'Alba-viiniin rypäleeksi viiniytetään 100 prosenttia samannimisestä alkuperäisestä rypälelajikkeesta, joka on peräisin Bruno Giacosan viinitalon historiallisten toimittajien viinitarhoilta. Viini käy läpi alkoholikäymisen ja malolaktisen käymisen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä sekä kypsyttää useita kuukausia.
Ruokasuositus Bruno Giacosan Dolcetto d'Alballe
Tätä tyypillistä Piemonten punaviiniä piemontelaiset juovat usein itse alueen keittiön yksinkertaisten, maalaismaisten ruokien kanssa. Se sopii erityisen hyvin antipastien, carpaccion tai carne crudan, raa'an vasikanlihan, pastan, risoton, haudutetun tai perinteisen bolliton, keitetyn naudanlihan ja vihannesten, sisäelinten, pehmeiden juustojen, mutta myös viiniin säilöttyjen hedelmien kanssa.
Bruno Giacosan Dolcetto d'Alba -viinin palkinnot
- Wine Spectator: 90 pistettä vuonna 2016
- Lisää tuotteita osoitteesta Bruno Giacosa