Chafandin - Viñas del Jaro
Lisätietoja Chafandin - Viñas del Jaro
Kastilian ja Leónin viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Chafandin on lasissa tiheän rubiininpunainen. Chafandinin ensimmäinen tuoksu paljastaa luumumehun ja karhunvatukan vivahteita. Tuoksun hedelmäisten komponenttien lisäksi tuoksussa on tynnyrissä kypsymisen vivahteita, kuten paahteista puuta, muskottipähkinää ja mustikkaa.
Makuaistissa Viñas del Jaron Chafandin alkaa miellyttävän kuivana, täyteläisenä ja aromaattisena. On kuivaa ja todella kuivaa. Tämä punaviini kuuluu toiseen ryhmään, sillä se on pullotettu vain 1,6 g jäännössokeria sisältäen. Tämä lihaisa ja tiivis punaviini on täyteläinen ja monitahoinen maku. Pirteän hedelmähapokkuutensa ansiosta Chafandin on suutuntumaltaan poikkeuksellisen raikas ja eloisa. Jälkimaussa tämä Kastilian ja Leónin viininviljelyalueelta peräisin oleva hyvin säilyvä punaviini tekee vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen vivahteita karhunvatukasta ja luumuhillosta.
Vinification of the Viñas del Jaro Chafandin
Tämä punaviini keskittyy selvästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Tempranilloon. Tätä ihanan voimakasta Viñas del Jaron yhden lajikkeen viiniä varten kerättiin vain ensiluokkaisia rypäleitä. Kun rypäleet on korjattu käsin, ne viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Viininvalmistuksen jälkeen viiniä kypsytetään 21 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Viinisuositus Viñas del Jaron Chafandinille
Tämä espanjalainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti maukkaiden curryjen seuraan lampaanlihan kanssa, kasvis-couscousiin naudanlihapullien kanssa tai boeuf bourguignoniin.