Lisätietoja Carrubo Primitivo di Manduria DOC - Tormaresca (Antinori)
Apulian viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Carrubo Primitivo di Manduria avautuu lasissa tiheän rubiininpunaisena. Pienen pyöräytyksen jälkeen punaviinilasi paljastaa reunoiltaan viehättävän granaatinpunaisen värin. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tämä punaviini paljastaa suuren tiheyden ja täyteläisyyden, joka näkyy lasin reunoilla olevissa voimakkaissa lasimaalauksissa. Lasissa tämä Tormarescasta (Antinori) peräisin oleva punaviini paljastaa hapankirsikan ja luumun aromit, joita täydentävät tupakka ja karvasmanteli. Tormaresca (Antinori) Carrubo Primitivo di Manduria esittelee viinin ystävälle ihanan kuivan maun. Tämä punaviini ei ole koskaan karkeaa tai ankaraa, vaan pyöreää ja pehmeää. Tämä samettinen punaviini on suutuntumaltaan täyteläinen ja monikerroksinen. Jälkivaikutelmassa tämä Apulian viininviljelyalueelta peräisin oleva kypsä viini tekee vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen kerran luumun ja hapankirsikan vivahteita.
Vinification of the Tormaresca (Antinori) Carrubo Primitivo di Manduria
Voimakas Carrubo Primitivo di Manduria Italiasta on Primitivo-rypäleestä valmistettu yhden lajikkeen viini. Carrubo Primitivo di Manduria on kauttaaltaan vanhan maailman viini, sillä tämä italialainen viini huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Kun rypäleet on korjattu käsin, ne viedään välittömästi puristamoon. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu suurissa puisissa sammioissa valvotuissa lämpötiloissa. Kun käyminen on päättynyt, voimakas Carrubo Primitivo di Manduria -viini kypsyy 36 kuukautta tammitynnyreissä. Puutynnyreissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa pitkä kypsytys pullossa, mikä tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Ruokasuositus Tormarescan Carrubo Primitivo di Manduria -viinille (Antinori)Tormarescan Carrubo Primitivo di Manduria -viinille (Antinori)
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti kasvis-couscousin ja naudanlihapihvien, paistettujen lammasjuustopakettien tai täytettyjen paprikoiden seuraan.