Brunello di Montalcino DOCG - Valdicava
Lisätietoja Brunello di Montalcino DOCG - Valdicava
Toscanan viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Brunello di Montalcino paljastuu lasissa tiheän rubiininpunaisena. Pienen pyöräytyksen jälkeen punaviinilasi paljastaa reunoiltaan viehättävän granaatinpunaisen värin. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tämä punaviini paljastaa suuren tiheyden ja täyteläisyyden, joka näkyy lasin reunoilla olevissa kirkkaissa lasimaalauksissa. Brunello di Montalcinon ensimmäisessä tuoksussa on luumun, karhunvatukan ja vadelman vivahteita. Tuoksun hedelmäisiin vivahteisiin yhdistyvät tynnyrissä kypsymisen vivahteet ja vielä hedelmäisemmät, balsamiset vivahteet.
Tynnyrissä kypsymisen vivahteet ja vielä hedelmäisemmät, balsamiset vivahteet.
Valdicava Brunello di Montalcino on miellyttävän kuiva viini nautiskelijoille. Tämä punaviini ei ole koskaan karkea tai ankara, vaan pyöreä ja pehmeä. Maultaan tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista uskomattoman voimakas rakenne. Tämän Toscanan viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Brunello di Montalcino DOCG:stä, peräisin olevan kypsän punaviinin jälkivaikutelma ilahduttaa lopulta merkittävällä jälkivaikutelmalla.
Vinification of the Brunello di Montalcino from ValdicavaVinification of the Brunello di Montalcino from Valdicava
Toscanasta peräisin olevan voimakkaan Brunello di Montalcino -viinin perustana ovat Sangiovese-rypäleen rypäleet. Brunello di Montalcino on kauttaaltaan vanhan maailman viini, sillä tämä italialainen viini huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Brunello di Montalcinon rypäleet korjataan yksinomaan käsin optimaalisessa kypsyysvaiheessa ilman karkeaa ja vähemmän valikoivaa sadonkorjuuta. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä ja suurissa puutynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Kun käyminen on päättynyt, Brunello di Montalcino voi jatkaa harmonisoitumistaan muutaman kuukauden ajan hienolla sakan päällä.
Viinisuositus Valdicavan Brunello di Montalcinolle
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti lammasraguun, jossa on kikherneitä ja kuivattuja viikunoita, punaviinissä haudutettuun kanaan tai ossobucoon.
Palkinnot Valdicavan Brunello di Montalcinolle
Tämä Valdicavasta peräisin oleva punaviini voi ikonisen viinin maineen lisäksi ylpeillä myös palkinnoilla ja yli 90 pisteen huippuluokituksilla. Tarkemmin sanottuna nämä koskevat vuosikertaa 2015
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 96 pistettä
- James Suckling - 99 pistettä
- Lisää tuotteita osoitteesta Valdicava