Lisätietoja Brunello di Montalcino DOCG 5,0l Jeroboam - Tenute Silvio Nardi
Voimakas Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam Tenute Silvio Nardin kynästä tulee lasiin tiheän rubiininpunaisena. Reunoilla on myös värin siirtymistä granaatinpunaiseen. Tämän Toscanan punaviinin tuoksu ihastuttaa punaherukan ja vadelman vivahteilla. Jos jäljitämme aromeja pidemmälle, mukaan tulee vanilja, jota tammipuun vaikutus ruokkii.
Viinissä on myös vaniljaa.
Makuun Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam Tenute Silvio Nardi -viini avautuu ihanan aromaattisena, hedelmäisenä ja tasapainoisena. Tämä samettinen punaviini on suutuntumaltaan täyteläinen ja monitahoinen. Tämän Toscanan viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Brunello di Montalcino DOCG:stä, peräisin olevan kypsän punaviinin jälkimaku ilahduttaa lopulta huomattavalla jälkivaikutelmalla. Jälkivaikutelmaa säestävät myös hiekka- ja liuskekivipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet.
Vinification of the Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam
Italialaisen voimakkaan Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam -viinin perustana ovat Sangiovese-rypäleen rypäleet. Tämän viinin rypäleitä tuottavat viiniköynnökset kasvavat Toscanan hiekka- ja liuskekivimaalla. Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam -viinin rypäleet korjataan yksinomaan käsin optimaalisessa kypsyysvaiheessa ilman karkeaa ja vähemmän valikoivaa sadonkorjuuta. Käsinkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä ja suurissa puissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään useiden kuukausien ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin viini lopulta pullotetaan.
Viinisuositus Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam Tenute Silvio Nardi -yrityksestäTämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti punaviinissä haudutetun kanan, kasvis-couscousin ja naudanlihapihvien tai kaalirouladeiden seuraan.
- Lisää tuotteita osoitteesta Tenute Silvio Nardi