Lisätietoja Bayamore Rosso di Rosso Sicilia DOC - Firriato
Firriaton voimakas Bayamore Rosso di Rosso Sicilia -viini hohtavat lasissa tiheän purppuravärisinä. Tämän Firriaton punaviinin tuoksusta paljastuu kaikenlaisia punaherukoita, mansikoita ja vadelmia.
Makupuolella Firriaton Bayamore Rosso di Rosso Sicilia on ihanan kuiva, täyteläinen ja aromaattinen. Tämä samettinen punaviini on suutuntumaltaan täyteläinen ja monipuolinen. Maltillisen hedelmähapokkuuden ansiosta Bayamore Rosso di Rosso Sicilia imartelee suutuntumaa samettisen tuntuisesti ilman, että siitä puuttuu raikkautta. Tämän Sisilian viininviljelyalueelta peräisin olevan nuorekkaan punaviinin jälkimaku ilahduttaa lopulta huomattavalla jälkivaikutelmalla.
Vinification of the Firriato Bayamore Rosso di Rosso SiciliaVinification of the Firriato Bayamore Rosso di Rosso Sicilia
Firriaton ensiluokkainen ja ihanan voimakas Bayamore Rosso di Rosso Sicilia -cuvée on valmistettu Frappato, Merlot ja Syrah -rypäleistä. Käsin kerätyt rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti puristamoon. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Tämän prosessin päätteeksi voimakas Bayamore Rosso di Rosso Sicilia -viini kypsytetään vielä 9 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Puutynnyreissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa pitkä pullokypsytys, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Suositus Firriaton Bayamore Rosso di Rosso Sicilia -viinille
Tämä italialainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti ossobucon, boeuf bourguignonin tai punaviinissä haudutetun kanan kanssa.