Lisätietoja Barrua Isola dei Nuraghi IGT 3,0l Doppelmagnum - Agricola Punica
Agricola Punican voimakas Barrua Isola dei Nuraghi 3,0 litran tuplamagnum liukuu lasiin tiheän purppuranpunaisen värisenä. Jos lasia kallistaa hieman, tämän tynnyrissä kypsytetyn viinin väri siirtyy reunoiltaan granaatinpunaiseksi. Jos annat sille hieman ilmaa lasissa pyörittelemällä sitä, tämä punaviini paljastaa suuren tiheyden ja täyteläisyyden, joka näkyy lasin reunoilla kirkkaina lasimaalauksina. Tämä italialainen cuvée paljastaa lasissa ihanan ilmeikkäitä vadelman ja punaherukan sävyjä. Siinä on myös vivahteita lakritsasta, pippurista ja mustasta kirsikasta.
Tämä italialainen viini tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen alhaisella jäännössokeripitoisuudella. Kuten Icon-viinisegmenttiin kuuluvalta viiniltä voi odottaa, tämä italialainen viini ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla kuivuudestaan huolimatta. Erinomainen maku ei välttämättä vaadi jäännössokeria. Tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan samettinen suutuntumassa. Jälkivaikutelmassa tämä Sardinian viininviljelyalueelta peräisin oleva kypsä viini tekee lopulta vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen kerran punaherukan ja vadelman vivahteita. Hiekka- ja savipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet lisäävät viimeistelyä.
Agricola Punica Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l tuplamagnum viininvalmistus
Vinification of the Agricola Punica Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l double magnumVoimakas Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l tuplamagnum Italiasta on Cabernet Sauvignon-, Carignan- ja Merlot-rypäleistä valmistettu cuvée. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Sardiniassa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle hiekka- ja savimaahan. Barrua Isola dei Nuraghi 3,0 litran tuplamagnumille on epäilemättä ominaista muutakin kuin Isola dei Nuraghi IGT -maaperä. Tätä italialaista voi kuvailla kirjaimellisesti vanhan maailman viiniksi, joka esittäytyy poikkeuksellisen vaikuttavalla tavalla. Tämän italialaisen punaviinin rypäleet kerätään yksinomaan käsin, kun ne ovat täydellisen kypsiä. Käsinkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puisissa sammioissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymistä seuraa kypsytys hienolla sakan päällä useita kuukausia ennen viinin lopullista purkamista. Tynnyrissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa huomattava kypsytys pullossa, mikä tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Ruokasuositus Agricola Punica Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l tuplamagnumille
Tämä italialainen viini nautitaan parhaiten 15-18°C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti paahdetun vasikanmaksan kanssa, jossa on omenoita, sipulia ja balsamiviinietikkakastiketta, lammasragun kanssa, jossa on kikherneitä ja kuivattuja viikunoita tai spagetin kanssa, jossa on kaprista ja tomaattikastiketta.