Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Lisätietoja Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Venetolaisen Giuseppe Quintarellin kynästä peräisin oleva Alzero Cabernet Veneto on lasia pyöritettäessä väriltään tiivis ja purppuranpunainen. Jos lasia pitää hieman vinossa, tämän tynnyrissä kypsytetyn viinin reunoilla näkyy värin siirtyminen kohti granaatinpunaista. Alzero Cabernet Veneto -viinin ensimmäinen tuoksu paljastaa mustaherukan vivahteita. Tuoksun hedelmäisten osien lisäksi tuoksussa on tynnyrissä kypsymisen vivahteita ja vielä hedelmäisempiä, balsamisia vivahteita.
Tämä viini tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen alhaisella jäännössokeripitoisuudella. Kuten viiniltä voi odottaa, tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla kuivuudestaan huolimatta. Maku ei välttämättä tarvitse paljon sokeria. Maultaan tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista uskomattoman tiivis rakenne. Tämän Veneton viininviljelyalueelta peräisin olevan punaviinin, jolla on erinomaiset kypsymismahdollisuudet, jälkimaku tekee vaikutuksen merkittävällä jälkivaikutelmalla.Vinification of Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Vinification of Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet VenetoTämä punaviini keskittyy selvästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Cabernet Franciin. Tätä Giuseppe Quintarellin ihanan voimakasta yhden lajikkeen viiniä varten kerättiin vain ensiluokkaisia rypäleitä. Kun rypäleet on korjattu käsin, ne viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Prosessin päätteeksi voimakas Alzero Cabernet Veneto kypsytetään useita kuukausia slaavilaisissa tammitynnyreissä.
Suositus Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Tämä italialainen viini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii erinomaisesti hanhenrinnan kanssa inkiväärisen punakaalin ja majoran kanssa, kasvis-couscousin naudanlihapihvien kanssa tai vasikanlihasta keitetyn naudanlihan kanssa papujen ja tomaattien kanssa.